Když nemůže Mohamed k hoře, musí kino za divákem

#Vasekino je dočasné virtuální kino v obýváku našich diváků. Z České republiky se stane jedno velké virtuální jednosálové kino s jednotným programem s pravidelným hracím profilem. V současné chvíli je do projektu zapojeno kolem 90 kin napříč republikou. Snažíme se maximálně přiblížit filmovému zážitku z vašeho kina. Diváci tak mají možnost vyjádřit solidaritu se svým kinem a podpořit ho v této těžké době. Nejedná se o klasické VOD. Je to jedinečný projekt, který divákům nabízí možnost podpořit své místní kino, které je momentálně zavřené. Po skončení mimořádné situace a otevření kin bude tento virtuální kanál uzavřen. Vaše kino navíc nabízí zejména exkluzivní obsah od českých distributorů a producentů. Filmy zde uvedené nemůžete streamovat nebo stáhnout. Promítané filmy budou z distribuční nabídky, které by diváci jinak viděli ve svém kině. Symbolicky tak dáváme najevo, že máme své diváky rádi a těšíme se, až se vrátí do kina, když v současné situaci to není možné. Zůstáváme tak s nimi v kontaktu a přinášíme v této nelehké době jednu z pozitivních zpráv o tom, že kina ani v této situaci "nemlčí". Celý projekt je tvořen jako podpora vašeho kina. Chápeme, že jsou přístupné různé formy streamovaných pořadů, avšak tímto projektem se chceme divákům připomenout, aby na své kino nezapomněli.

Vstupenku si diváci kupují stejným způsobem jako do klasického kina tedy - na webu kina. Vzhledem k povaze virtuálního kina je možný nákup vstupenek pouze on-line! Předprodej skončí u všech stejně hodinu před začátkem představení. Do této chvíle je vše stejné jako u klasického kina. Dále už musí divák přejít na stránky www.vasekino.cz a 30 minut před promítáním vyberete své kino a zadá kód (číslo vstupenky, variabilní symbol atd – různé u různých systémů), který obdrží na e-mail při nákupu. (Na jednu vstupenku je možné se připojit vícekrát, ale z jedné IP adresy) Tak získá přístup k filmovému představení na daný den/večer. Jednotná cena vstupenky je 70 KčCENA STEJNĚ JAKO ČAS PŘEDPRODEJE, ČAS A DATUM PŘEDSTAVENÍ A TITUL JE JEDNOTNÁ PRO VŠECHNY KINA A NELZE JI MĚNIT. S tímto musíte počítat a toto je podmínkou účasti na projektu.

Bude Vás to stát trochu vašeho času, který se zejména musí věnovat komunikaci s divákem a hlavně reklamě na lokální úrovni. Platí se obvyklé procentní půjčovné. Kina, která jsou zvyklá na fixní půjčovné, si budou muset zvyknout na procentní odvody. Výše odvodu je nicméně velmi nízká. Odvod OSA se platí, Intergram se neplatí. Odvod SFK v tomto případě není uplatňován. Pro tuto částku se najde uplatnění později. Projekce virtuálního kina může být drobným finančním přínosem. Kino si získá plusové body. 

Představenstvo APK sestavuje program a určuje začátky časů. Program a začátky promítání je nutné akceptovat jako součást programu. Nenechte se zmást, ačkoliv je titul pro vás známý u jiného distributora, tak všechny filmy z projektu #Vasekino  budete na disfilmu programovat u APK Cinema Servis. Opět připomínáme, že musíte respektovat čas a datum nasazení filmu, jinak Vám programistka film nepotvrdí. Z programu si vyberete jen ty filmy, které ve vašem kině chcete skutečně promítat (dle promítacích časů, vašeho vkusu nebo konkrétních titulů). Objednejte proto pouze filmy, které chcete hrát z již vybraného programu sestaveného představenstvem APK. Přístupnost na jednotlivé filmy se liší, vždy se řídí zákonem a doporučením distributora, který tuto informaci uvádí na svých webových stránkách. Kina jsou povinna informace o přístupnosti uvádět i na svých stránkách. V případě „vstupu do sálu“ pak u filmů s omezenou přístupností, bude jako na některých stránkách (typu prodejce alkoholů a jiných) potvrzovací tlačítko, zda je divákovi patřičný věk.

Program bude tvořen vždy na týden (postupem času i s větším výhledem) a s jeho podobou budete seznámeni nejpozději v pondělí daného týdne prostřednictvím emailu.

 

 

Fotogalerie

Najděte svoji akci