Na čem je možné virtuální kino přehrát

#Vasekino a jeho virtuální plátno www.vasekino.cz bylo vystavěno za pět dní „na zeleném drnu“. Stále se na systému pracuje a zlepšují se jeho technické možnosti včetně grafiky. Obraz vysílá v HD kvalitě. Podporovány jsou nejběžnější prohlížeče (Safari, Chrome, Firefox atd.). Iphony a airtable funguje dobře. Nedoporučuje používat prohlížeč Internet Explorer a nedoporučujeme spouštět stránky přímo na televizních browserech. Zařízení lze s televizí propojit buď pomocí kabelu, nebo sdílením (zrcadlením) na TV. Film nemusí fungovat na aplikaci prohlížeče v chytré TV – propojte svou TV s PC. Projekce má automatické přepínání kvality dle rychlosti připojení. Přepínání je mezi čtyřmi kvalitami.

 

Minimální rychlost připojení pro plynulé sledování kina je 7 Mb. (otestování rychlosti na speedtest.cesnet.cz). Dobré internetové připojení je pro sledování virtuálního kina důležité. V případě, že se film seká, je to způsobeno zátěží na síti. Velmi dobře je vše popsáno na stránkách digitálního kina zde.  FILMY NELZE SLEDOVAT ZE ZAHRANIČÍ!

Jak přehrávač funguje
Film nelze zastavit, ani vrátit, ani streamovat ani nahrávat. Začne přesně v danou dobu. Pokud divák přijde pozdě, přichází o část filmu. Film nelze ani ztišit, pokud neztišíte celé zařízení. Divák má možnost zvětšení obrazuna celou obrazovku.

Testovací projekce
Je důležité diváka upozornit před nákupem vstupenky, aby využil možnosti testovacího promítání na stránkách www.vasekino.cz a vyzkoušel si tak, ze kterého zařízení se bude dívat. Poté si může zakoupit vstupenku. Dále je důležité je upozornit na to, že vstupenku může využít pouze z jedné IP adresy. 

Reklama a komunikace s divákem
APK zasílá nejrůznější tiskové zprávy do médií a komunikuje se svými partnery, tak aby se projekt dostal do povědomí co nejvíce potencionálním divákům. Velkou váhu má však reklama lokálního charakteru, neboť už samotný název Vaše kino určuje podobu vaší reklamní komunikace. Vy nejlépe víte jak diváka oslovit, jak na něj zacílit. Inspirovat se můžete u jiných kin, která jsou do projektu zapojena a případně i propojit svou reklamu společně s okolními kiny. 

Reklamní materiály
Reklamní materiály se postupně doplňují a vytvářejí a jsou uloženy na sdíleném google disku. Najdete zde loga projektu, dále jingle, a také upravené foto k filmům, které můžete použít na vašich stránkách a facebookových profilech. Používejte hashtag #vasekino. Opět platí, že můžete kontaktovat jiné kino a zeptat se, zda můžete použít jejich materiály. TÁHNEME ZA JEDEN PROVAZ!

 

Najděte svoji akci